Bømlo Brannvern kurser seg for ny brannbåt

Bømlo Brannvern kurser seg for ny brannbåt
Av Waypoint Maritime • 4. July 2019

BÅTBRANN: Deler av bryggen og 6-7 båter gikk med i brannen ved Steganeset på Bømlo natt til torsdag 11.april 2019.
FOTO: BØMLO BRANN OG REDNING

Siste tirsdagen i juni er konsentrasjonen på topp i konferansesalen på Bømlo Hotell på Rubbestadneset. På første rad sitter brannfolkene i Bømlo Brannvern og deltar aktivt i kurs i Båtførerprøven. De ser frem mot den nye brannbåten som snart skal leveres og ønsker å være best mulig forberedt. Nylig opplevde de en omfattende båtbrann ved bryggen på Steganeset hvor 6-7 båter gikk tapt, brannmannskapet klarte heldigvis å hindre brannen fra å spre seg til de andre båtene i havnen.

Folk flest tenker ikke mye over at det også kan begynne å brenne i en båt. Sjekk derfor at pulver apparat og eller CO2 apparat er tilgjengelig ombord, at det er årlig kontrolllert og at du selv lærer deg å håndtere det. Gå over slangeklemmene til propanapparatet om du har et slikt ombord og påse at maskinrommet har god ventilasjon.

På Bømlo er det betryggende å vite at Brannsjef Ove Halleraker og hans brannmannskaper ikke er langt unna og ganske snart har en splitter ny og hurtig brannbåt som kan rykke ut.

Waypoint Maritime takker Brannsjef Halleraker og Bømlo kommune for tilliten sålangt og ser frem til videre samarbeid når den nye brannbåten er levert!

Dersom din kommune eller din organisasjon eller bedrift ønsker et eget Båtførerkurs er det bare å ta kontakt på jante@waypointmaritime.no 

Følg med på vår kurskalender for å finne kurslokasjonen og kurstidspunkt som passer deg:

https://waypointmaritime.no/kurs/batforerproven 

Om du ikke finner et kurs, ta kontakt eller følg oss på Facebook for å bli oppdatert når vi holder kurs nær deg.

Ship O Hoi!

 

 

Mer å lese på

Løft blikket!

Løft blikket!

LØFT BLIKKET er en holdningskampanje med et mål om at alle som ferdes i båt skal bli flinkere til å ta mer bevisste valg, både for egen og andres sikkerhet. Ønsket er at LØFT BLIKKET- kampanjen kan være en vekker for båtfolk, og starten på en holdningse...

Les mer