Sommerseilas med Gurine inkl Fritidsskipperkurs (D5L)

Waypoint Maritime har gleden av å tilby tidenes seiltur mens du tar fritidsskippersertifikatet. Kurset avholdes ombord i Gurine, en av Norges flotteste treskuter. Kurset og seilasen går over seks dager. I tillegg til en fantastisk opplevelse får du også fritidsskippersertifikatet i løpet av de seks dagene.

Det vil kun være 10 plasser pr seilas. Seilasen går fra Rosendal via den vakre skjærgården på vestlandet og tilbake til Rosendal. Hvert kurs og seilas gir deg fullført Fritidsskippersertifikat (D5L)*


Kurs 1:   26. juni 2022 - 2. juli 2022

Kurs 2:   4. september 2022 - 10. september 2022

 

Vestnorske fjorder og skjærgård - inkl Fritidsskipperkurs (D5L)

 

I løpet av uken er det vinden som bestemmer hvor vi drar. Dersom vi får god tid legger vi også inn noen avstikkere. Hvis vi er heldig blir det mulighet å besøke restauranten til Ørjan Johannesen, vinner av kokke-VM i Bekkjarvik, eller smake på Gin laget på Fedje (ikke inkludert i prisen). Det vil også være mulighet å legge inn besøk til norges eneste Baroni i Rosendal dersom man planlegger god tid ved på-/avmønstring. I hovedsak vil vi gå i havn på ettermiddag/kveld, men det er også planlagt at det blir en nattseilas. Gurine har fullt mannskap, men du som kursdeltaker skal også være med å både styre, navigere og sette seil.

Du vil også få din egen seng på seilasen ombord i Gurine. Alle kursdeltakerne innlosjeres på Gurine sammen. Det er ikke god plass til baggasje. Pakk i bag eller skipssekk.

Som kursdeltaker på dette unike seilasen vil det være undervisning ombord i autentiske omgivelser av instruktør fra Waypoint Maritime. Waypoint Maritime er godkjent kursleverandør hos Sjøfartsdirektoratet og DNV godkjent. Søndagen etter ankomst i Rosendal er det eksamen i Teknologi/motorlære og skiipslære. Eksamen i sjøveisregler planlegges til onsdag under seilasen. Eksamen i navigasjon og navigasjonshjelpemidler avlegges på fredag i Rosendal. Dersom alle eksamener er bestått vil man ha vitnemål som kan gi D5L sertfikat.*

Det er begrenset med plasser á 10 stk. Pakken inkluderer overnatting ombord i Gurine, mat ombord i Gurine, og gjennomføring av kurset som kan gi Fritidsskippersertifikatet (D5L).

Alle kursdeltakere vil få tilsendt et nettkurs, som må gjennomføres før oppmøte.

Det vil være oppmøte i Rosendal søndag klokken 14 på begge kursene. Søndag kveld vil det blir gjennomført eksamener i de delene man har gått gjennom hjemme via e-læring. Når vi har gjennomført dette på søndagen kan vi ha fullt fokus på navigasjon, navigasjonshjlpemidler og sjøveisregler mens vi er medseilere på Gurine.

Mandag morgen er det avgang fra Rosendal. Det er mange vakre perler i fjordene og skjærgården vest for Rosendal. Ruten legges opp på søndag kveld da man vet mer om vær og vindforhold, men vi kan nevne aktuelle anløpshavner som: Glesvær, Bekkjarvik, Rubbestadneset, Espevær, Fedje, med flere. 

 

Om Fritidsskipperkurset (D5L)

Kurset fører frem til sertifikat som gir rett til å være fører av fritidsbåter med skroglengde fra og med 15 meter og inntil 24 meter i stor kystfart.

Pakken inkluderer 120 skoletimer, praksis på båt, eksamener og kompendier. Kurset opprettholder alle krav fra Sjøfartsdirektoratet. Det vil også være krav om å fullføre tilsendt nettkurs før ombordstigning. 

Gjennom seilasen og kurset skal vi gjennom følgende tema fra pensum:
Sjøveisregler og Brovakthold
Skipslære
Teknologi/ motorlære
Navigasjon
Navigasjonshjelpemidler
Navigasjonsmidler (praktisk)
Håndtering av fartøy (praktisk)

Alle kursdeltakere skal ta eksamen i: Sjøveisregler og Brovakt, Teknologi/ motorlære, Skipslære, Navigasjon og Navigasjonshjelpemidler. Teknologi og motorlære + skipslære gjennomføres søndag før avgang. Sjøveisregler på onsdag (Litt avhengig av vær og vind). Så avslutter vi med Navigasjon og Navigasjonshjelpemidler på fredag i Rosendal. Etter siste eksamen på fredag blir det felles middag hvor vi feirer oss selv og mimrer over turen.

 

Om Gurine

Gurine ble bygget i Rosendal i 1875. Etter flere mannsaldre på havet kom hun tilbake til Rosendal i 2011. Etter åtte år og 42 000 dugnadstimer ble Gurine sjøsatt og døpt i 2019. I april 2020 var Gurine på fjorden med segl for første gang etter restaureringen.

Gurine vart bygget av Knut (Knud) J. Skále – Jøra-Knut’n i 1874-75. Han bygde Gjøa i 1872 og Loyal i 1877. Gurine ble levert til Jacob T. Bleie fra Hardanger. Hun ble bygget for nordlandsfart og var en klassisk Hardangerjakt 60,1 fot lang (Gjøa er 72 fot).

I 1958-59 bleGurine forlenget til 72,6 fot. Da under navnet Halsøy. Bredden er 19,1 fot. Dybde er 7,7 fot

I 1985 vart hun kjøpt av entusiasten Georg Gundersen som restaurerte skuten. Vedlikeholdet ble etter hvert vanskelig og skuten forfalte. Hun lå flere år i Sandviken.

Interesselaget for Galeas Gurine ble stiftet 27. april 2011. Gurine ble hentet hjem til Rosendal 28. mai samme våren.

For mer informasjon og bilder av Gurine, kan du besøke Gurine sin egen nettside også.

*Forutsetter at du består eksamen. Skulle du ha behov for å ta opp en eksamen kan dette gjøres via Waypoint Maritime i etterkant av seilasen. Dette avtales nærmere med instruktør ved endt seilas.
* Har man behov for sikkerhetsmodul 2.5 må denne tas i etterkant av seilasen. Dersom tilstrekkelig antall deltagere ønsker sikkerhetsmodul kan det legges opp til dette på lørdag etter endt seilas. 

 • Hva er D5L

  Hvis du ønsker å føre fritidsbåt med skroglengde fra 15 meter inntil 24 meter må du ha et fritidsskippersertifikat (D5L). Med D5L kan du føre norske fritidsfartøy i stor kystfart (Forskrift om fartsområder § 13). D5LA gir rettigheter til å føre norske fritidsfartøy i uinnskrenket fartsområde (alle farvann).

  For mindre båter mellom 8 og 15 meter skroglengde trenger du båtførersertifikat. Se våre sider for informasjon om båtførerprøven.

 • Hva er kravene?

  - Bestått fritidsskippereksamen hos et kurssenter (godkjent av Sjøfartsdirektoratet)
  - Gyldig helseerklæring
  - Dokumentert godkjent fartstid (eventuelt praktisk utsjekk)
  - Fylt 18år
  - Det er også mulig å få utstedt fritidssertifikat dersom du er eller har vært innehaver av et sertifikat etter STCW-konvensjonen, eller har bestått en eksamen som dekker vedlegg III tabell A-II/3 i kvalifikasjonsforskriften. For mer utfyllende informasjon se Sjøfartsdirektoratet sine sider.
  - Sikkerhetsmodul eller sikkerhetskurs IMO50 eller tilsvarende (offshore/olje-kurs godkjennes ikke av sdir p.t).

 • Hva kan vi tilby?

  Vi er et godkjent kurssenter av Sjøfartsdirektoratet og har lang erfaring med å lære bort kunnskap til nye skippere. Vi har utviklet et kurs som skal gi deltagerne god praktisk forståelse av manøvrering, navigasjon, teknologi og sikkerhet. Dette vil skape et godt grunnlag for å utløse sertifikat etter endt kurs.

  Våre kurs er mobile og vi reiser gjerne til deg og holder kurs. Kontakt våre kurssenter for mer informasjon.

  Kurset er på totalt 120 obligatoriske skoletimer fordelt på 103t teori og 17t praksis. Deler av dette kurset vil gå over nett og krever at alle deltakere har gjennomført nettkurset før omborsstigning. Våre instruktører gjør sitt ypperste for lære bort pensum på en lettfattelig måte og vil justere undervisningen etter deltagernes behov. Alle våre instruktører er meget motiverte for å lære opp nye skippere. I tillegg til utdannelse og erfaring, har instruktørene våre de fleste maritime sertifikat, minimum gyldig D3, GOC og kursledersertifikat i henhold til STCW. Våre kurs revideres fortløpende etter gjeldene regelverk.

  Er dere en bedrift eller gruppe på min. 10 personer tilrettelegger vi gjerne et eget kurs for dere. Kontakt oss her. 

Ingen kurs

Det er for øyeblikket ikke satt opp noen tidspunkter for dette kurset, kom tilbake senere.