Gavekort - BåtførerprøvenEn perfekt gave til dem du ønsker skal lære seg å ferdes trygt på sjøen. 


Gavekortet sendes per post ved bestilling til oppgitt adresse. Mottakeren av gavekortet skraper frem sin kode, og velger deretter valgfritt mellom våre 65 ulike kurslokasjoner over hele landet. Gavekortet har en gyldighet på ett år fra bestillingsdato. 

Alle hjelpemidler, samt kart og nettbrett til å gjennomføre eksamen på er inkludert i prisen. Et forberedende nettkurs blir tilsendt per e-post til gavekortets mottaker ved bestilling av kursdato. 

Eksamensavgiften til Båtførerregisteret.no er ikke inkludert, og betales direkte via profilen man oppretter på www.båtførerregisteret.no. Det er viktig at denne registeringen gjøres av personen som skal opp til eksamen. Spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss på post@waypointmaritime.no eller telefon 55 33 07 00. 

OBS: Skjemaet under er bestilling av gavekort, og ikke påmelding til en spesifikk dato. 

  • Hvem trenger båtførerbevis?

    Dersom du er født fra og med 01. januar 1980 eller senere og skal føre en fritidsbåt over 8 meters lengde eller med mer enn 25 hestekrefter, må du ha bestått båtførerprøven. For skroglengder 15 til 25 meter gjelder fritidsskippersertifikat, les mer her. 

    Bestått båtførerprøve lar deg føre fritidsbåter i Norge opp til 15 meters lengde (49,21 fot), innenfor rikets grenser. Vi anbefaler alle å ta båtførerprøven, uavhengig om man er født før eller etter 1980 da teorien vi gjennomgår på kurset er verdifull for alle som skal ferdes på sjøen. 

    Båtførerprøven kan tas fra fylte 14 år. Båtførerbeviset vil da bli tilsendt fra dagen man fyller 16 år.

  • Hva kan vi tilby?

    Waypoint Maritime er et ledende kompetansesenter for maritim utdanning, og har dyktige og faglig oppdaterte instruktører med maritim bakgrunn. Vår visjon er å skape trygghet på sjøen, og det gjør vi gjennom å holde lærerike og nyttige kurs med fokus på formidling og praktiske oppgaver. 

    * Hos oss kan du velge mellom kveldskurs og helgekurs. Ved begge alternativer er det kurs over én dag med avsluttende eksamen samme kveld. 

    * Ved påmelding til kurs vil du kostnadsfritt få tilsendt vårt forberedende nettkurs på e-post. Nettkurset tar deg kjapt gjennom pensum med forklarende videoer for å gi deg forkunnskapene vi anbefaler å ha før kurset starter. Underveis i nettkurset får du muligheten til å øve deg på flere kontrollspørsmål, samt en avsluttende tentamen med 50 eksamensrelaterte spørsmål. 

    * På selve kursdagen går man felles gjennom pensum med instruktør, inkludert praktiske oppgaver i kart og navigasjon. Vi repeterer pensum til alle er klare for å ta en nettbasert eksamen på slutten av kursdagen. På kurs hos Waypoint Maritime får du utlånt alt du trenger av kart, tillatte hjelpemidler samt nettbrett for å gjennomføre eksamen. Alt du behøver å ta med er gyldig legitimasjon. 

    * Eksamen består av 50 oppgaver med en varighet på 60 minutter. Ved dokumenterte skrive- og lesevansker vil man kunne få utvidet tid på eksamen med totalt 20 minutter ekstra. Kravet til bestått er 80% riktige svar. I tillegg kreves det at man har minimum 80% riktig på "Spesielt viktige emner". Dette vil man få mer informasjon om under kursdagen. 

    * Dersom man mot formodning ikke skulle bestå eksamen vil man få et nytt, gratis kurs hos oss. Man betaler da kun for kontinusjonsavgiften til Båtførerregisteret.no på kr 405,- for ny eksamen.

  • Praktisk info

    Gavekortet sendes per post ved bestilling til oppgitt adresse. Mottakeren av gavekortet skraper frem sin kode, og velger deretter valgfritt mellom våre 65 ulike kurslokasjoner over hele landet. Gavekortet har en gyldighet på ett år fra bestillingsdato.

    Eksamensavgiften på kr 813,- er ikke inkludert i kursavgiften, og betales direkte til Båtførerregisteret.no. Denne avgiften dekker også utstedelse av ditt båtførerbevis. Ved kontinueringsprøve er prisen kr 428,- 


    Alle hjelpemidler, kart og nettbrett til å gjennomføre eksamen på er inkludert i kursavgiften. Man blir automatisk oppmeldt til eksamen samme kveld og trenger ikke å foreta seg annet enn å betale eksamensavgiften via profilen man oppretter på www.båtførerregisteret.no 


    Dersom man mot formodning skulle stryke på eksamen vil man få et nytt, gratis kurs av oss. Bruk rabattkoden "Repetisjon" ved påmelding for å ikke bli belastet med ny kursavgift, eller rabattkoden "Repeks" om man kun ønsker å komme inn for ny eksamen. OBS: Disse rabattkodene kan kun brukes av deltakere som har vært på kurs hos oss, og avvik vil bli etterfakturert. 


    Det er mulig å ta eksamen som privatist hos oss. Prisen for privatister er kr 425,- i testsentergebyr + eksamensavgiften til Båtførerregisteret.no. Privatister får også låne det man behøver av kart, hjelpemidler og nettbrett men har ikke samme rett til nytt gratis forsøk som våre kursdeltagere. Ønsker man å ta eksamen som privatist bruker man rabattkoden EKSAMEN ved påmelding til ønsket dato og sted. Oppmøte er vanligvis den siste timen på alle våre oppsatte kurs, men ta gjerne kontakt med oss direkte for beskjed om hvilket tidspunkt som gjelder for deg.


    På vårt hovedkontor i Bergen, Strandgaten 223 tilbyr vi eksamen mandag-fredag mellom 09.00 og 15.00 utenom oppsatte kursdatoer. Ta gjerne kontakt med oss på post@waypointmaritime.no for å booke tidspunkt. 
     

    E-post: post@waypointmaritime.no

    Tlf: 55 33 07 00 (Åpningstid 09.00 - 15.00)

Ingen kurs

Det er for øyeblikket ikke satt opp noen tidspunkter for dette kurset, kom tilbake senere.